AMD en Fujitsu: flashgeheugens op eigen benen

Chipproducent AMD stoot zijn flashgeheugen af naar een joint venture met de Japanse computerfabrikant Fujitsu. De twee partners hadden al een joint venture voor flash-productie.

Tot op heden deden AMD en Fujitsu al samen aan de ontwikkeling en fabricage van flashgeheugenchips. Vervolgens nam ieder zijn deel van de productie om dat onafhankelijk van elkaar op de markt te brengen.
 
De oorspronkelijke overeenkomst voorzag niet alleen in twee gescheiden verkoopkanalen, voor elk van de twee partners, maar ook in een geografische scheiding. De Japanse markt was voor Fujitsu, terwijl AMD de rest van de wereld bediende. In de praktijk was er soms wel enige concurrentie tussen de partners.
 
Aan deze overeenkomst is nu een einde gekomen met het verder doortrekken van de samenwerking. Ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van flashgeheugens komt nu geheel in handen van de joint venture. Hiervoor wordt onder de naam FASL een nieuwe bedrijfsentiteit opgezet, die voor zestig procent in handen is van AMD en onder leiding komt van AMD's flash-directeur Bertrand Cambou.
 
De twee it-bedrijven hopen zo hun kosten te verlagen, sneller te produceren en daarmee lagere prijzen te rekenen. FASL is vanaf het derde kwartaal operationeel en is dan de op één na grootste flash-producent ter wereld. De nummer één is nog altijd Intel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-01T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.