Oracle verlaagt de instapprijs e-business suite

Oracle stelde maandag een nieuwe versie van zijn e-business suite voor: Oracle E-Business Suite 2003. Op technologisch vlak is er weinig veranderd, maar de prijzenpolitiek van Oracle is wél (opnieuw) gewijzigd.

Oracle-klanten zijn nu niet langer verplicht om minstens 250.000 dollar te spenderen bij de aankoop van de e-business suite. Daarnaast moet de klant nu niet meer voor minstens 20 procent, maar wel voor minstens 10 procent van zijn werknemers een licentie kopen. Bovendien werden sommige toepassingen, zoals Self Service HR, uit de 'kern' van het e-businesspakket verwijderd. Wie die toepassingen toch ook wil, moet daar vanaf nu een aparte licentie voor kopen.
 
Oracle gaat ervan uit dat veel bedrijven alleen geïnteresseerd zijn in de essentiële toepassingen voor erp en crm. Voor hen wordt de instapprijs van de e-business suite alleszins goedkoper.Met de nieuwe prijzenpolitiek hoopt Oracle meer kleine en middelgrote bedrijven voor zijn suite te winnen. Voor die bedrijven vormden de 'minimumvereisten' wellicht een te hoge drempel, vooral in tijden van gekrompen ict-budgetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-26T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.