Overlevingssoftware voor handheldcomputers

Twee Amerikaanse bedrijven ontwikkelden samen 'Terrorism Survival Plan', een database-toepassing voor pda's. Daarmee heeftde gebruikers altijd een overlevingsplan bij de hand wanneer ze een bom of een terrorist zien...

De nieuwe software werkt met draagbare toestelletjes die draaien op het Palm-besturingssysteem of op Microsoft Pocket PC 2002. Stephenson Strategies verzamelde de informatie over 'terrorisme' die werd gepubliceerd door het U.S. Department of Homeland Security, het Federal Emergency Management Agency en door verschillende federale en lokale overheden. Bovendien bevat de database ook informatie van de Britse, de Japanse en de Israëlische overheden. De gebruikers krijgen de informatie uit de 'antiterrorisme database' te zien via de Dataviewer-toepassing van Town Compass.
 
De software wordt verkocht in twee aparte modules, één voor 'survival planning' en één voor 'respons'. Elke module kost 3,95 dollar. Wie meteen opteert voor een gebundeld pakket van beide modules, betaalt slechts 5,95 dollar.
Aan de hand van de survival planning module kan de gebruiker een overlevingsplan opstellen voor zijn familie. Speciale aandacht gaat naar oude en zieke mensen.
 
De respons-module geeft meer praktische info die gebruikt wordt tijdens een aanval zelf, bijvoorbeeld de contactgegevens van hulpverleners of de tip om te controleren of er ergens brand is ontstaan.
 
De overlevingssoftware is nu al te koop via Pocketdirectory.com, Handango.com en Palmgear.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-26T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.