IDC voorziet gouden toekomst tablet pc's

In het vierde kwartaal van vorig jaar werden al 72.000 tablet pc's verkocht. Voor dit jaar voorspelt IDC een aanzienlijke groei van de jonge tablet pc-markt.

De door Microsofts 'Windows XP Tablet Edition software' bestuurde tablet pc's zijn pas sedert november vorig jaar op de markt, maar blijkbaar winnen de handcomputertjes al snel aan populariteit. De eerste verkoopcijfers wijzen volgens IDC op een veelbelovende start in de toch al overvolle markt van mobiele toestelletjes.
 
De producenten van tablet pc's hadden ook al gemeld dat er veel vraag was naar de nieuwe hebbedingen. Volgens HP en Toshiba overtreffen de verkoopcijfers hun verwachtingen. IDC heeft berekend dat HP vorig jaar meer dan 17.000 tablet pc's verkocht. Dat zijn er meer dan Fujitsu, dat nochtans veel ervaring heeft op het vlak van kleine, mobiele toestelletjes.
 
De marktanalist verwacht dat het nog zes tot twaalf maanden duurt vooraleer de tablet pc op grotere schaal doordringt in de bedrijfswereld. Toch voorspelt IDC een gouden toekomst voor deze nieuwkomers. Dit jaar komt er volgens de onderzoekers een aanzienlijke stijging van het aantal verkochte tablet pc's dankzij de marketingacties van oem's en van Microsoft, de verdere afwerking van de bestaande productlijnen en de ontwikkeling van nieuwe modellen die nog meer potentiële gebruikers kunnen verleiden.
 
De Verenigde Staten zorgden voor ongeveer de helft van het eerste verkoopcijfer in de jonge tablet pc-markt. IDC beschouwt ook West-Europa, Japan en de regio Asia-Pacific als mogelijke grote afzetmarkten voor het product.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.