Worldcom boekt record waardeverminderingen

De Amerikaanse operator Worldcom schrijft voor liefst 79,8 miljard dollar waardeverminderingen af. In december boekte het een verlies van 47 miljoen dollar op een omzet van 2,2 miljard dollar.

De reusachtige waardeverminderingen volgen uit veel te duur betaalde overnames en overcapaciteit van glasvezelverbindingen. Worldcom, dat sinds juli vorig jaar onder chapter 11 bescherming tegen zijn schuldeisers opereert, probeert tegen 15 april een plan klaar te hebben om uit het faillissement te geraken. Het moet elke maand een stand van zaken doorgeven.
 
Het verlies in december is minder groot dan in november. Toen werd een negatief saldo van 194 miljoen dollar opgetekend, tegenover een gelijke omzet van 2,2 miljard dollar.
 
De ceo Michael Capellas heeft een 'war room' opgericht waar het reorganisatieplan wordt uitgedokterd. Zowat 30 procent van de kosten moet weggesnoeid worden. Worldcom zit opgezadeld met een schuld van 30 miljard dollar en een frauduleuze boekhouding van nog eens 4,8 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.