Hype bedreigt web services tools-markt

Volgens Abderdeen wordt de groei van de web services tools-markt geremd door de hype rond de technologie, gecombineerd met hulpmiddelen die nog niet beschikbaar zijn. Daardoor kan de markt van tools dit jaar zelfs krimpen.

Aberdeen verwacht dat de verkoop van web services tools dit jaar zo'n 5 miljard dollar opbrengt. Niet zo veel dus, want het verwachte algemene budget voor ontwikkelhulpmiddelen zou dit jaar zo'n 750 miljard dollar bedragen. Toch veronderstelt Aberdeen dat de stijgende vraag naar web services tools zal leiden tot een versnelde verbetering van die ontwikkeltools.
 
De marktanalist raadt bedrijven die willen investeren in web services tools aan om eerst een grondige vergelijking te maken tussen de voordelen van enerzijds een verzameling op maat gesneden hulpmiddelen van uiteenlopende leveranciers en anderzijds een algemeen pakket van één enkele aanbieder.
 
Naarmate de web services-ontwikkelplatforms verder evolueren zal het voor ict-aankopers eenvoudiger worden om te kiezen voor een bepaald product, zo denkt Aberdeen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.