Deutsche Bank wil af van 'loden ict-last'

Deutsche Bank gaat nog meer uitbesteden. Nadat het al de it-beheeractiviteiten aan IBM heeft overgedragen, wil het nu de softwareontwikkeling en het elektronisch inkoopplatform elders onderbrengen.

Eind 2002 maakte Deutsche Bank bekend zijn it-beheeractiviteiten uit te besteden aan IBM volgens een tienjarig contract met een waarde van 2,5 miljard euro. Toen nog betoogde de financiële instelling dat de software-ontwikkeltak in huis zou blijven. Daar is de top van het bedrijf inmiddels op teruggekomen.
 
Volgens het Duitse vakbladComputerwocheis het streven om in zes stappen de ontwikkelactiviteiten aan verschillende leveranciers over te dragen. Als eerste op de rol staan de personeelsinformatiesystemen. Accenture is hiervoor de voorkeurskandidaat. Daarna staat de uitbesteding van de SAP-bedrijfsapplicaties op de agenda. Mogelijke partners noemt de bank niet.
 
Onduidelijk is nog of ook de ontwikkeling van bancaire toepassingen, bijvoorbeeldclearing systemen, buiten de deur wordt geplaatst. De bank onderzoekt momenteel tevens of het het elektronisch inkoopplatform, gebaseerd op de SAP-applicatieEnterprise Buyer Professional, elders kan onderbrengen. Daarvoor is het in gesprek met IBM, EDS en Accenture. Eind 2005 moet de gehele uitbestedingsoperatie zijn afgerond.
 
Deutsche Bank loopt met dit soort verregaande uitbestedingsplannen voorop in de continentale Europese bancaire wereld. De top heeft acht kernactiviteiten benoemd, maar ict behoort daar niet meer toe. Afgelopen januari verkocht de instelling reeds bijna zijn gehele meerderheidsbelang in it-dienstverlener Sinius aan Siemens Business Services.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-28T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.