T-Systems is gebrand vijftig grootste klanten

De kersverse topman Konrad Reiss wil meer inkomsten halen uit de vijftig grootste klanten van T-Systems. Daarvoor heeft hij een nieuwe, compactere organisatiestructuur bedacht.

Volgens Reiss beschikt het vijftigtal topklanten in totaal over een ict-budget dat vijf maal hoger ligt dan de omzet die T-Systems er nu vandaan haalt. Door het dienstenpakket beter af te stemmen op deze klanten en de kennis en expertise binnen T-Systems in een aantal groepen te bundelen, hoopt Reiss op meer opbrengsten.
 
De ict-dienstverlener opereert voortaan vanuit vier marktgerichte divisies, ondersteund door vijf servicetakken. De vier zogehetenbusiness lines zijn telecommunicatie, services & financiën, overheid & gezondheidszorg en industrie. Het vijftalservice lines bestaat uit desktop-diensten, systeemintegratie, 'computerhosting', netwerkdiensten en internationale 'carrier'-oplossingen. Speciaal in het leven geroepen strategische projectteams moeten de grotezakelijke klanten overtuigen van de synergievoordelen van deze nieuwe opzet.
 
Reiss heeft verder besloten de adviestaken bij de aparte werkmaatschappij Detecon neer te leggen die nauw samenwerkt met T-Systems. Om het nieuwe marktprofiel helder voor het voetlicht te brengen, worden ook activiteiten afgestoten. Zo is het onderdeel Telecash, een betaalautomaat-installateur, verkocht aan First Data Corporation en staat de Franse dochter en telecomaanbieder Siris op het punt over te gaan naar Louis Dreyfus Communications.
 
T-Systems is een dochter van Deutsche Telekom en achter IBM de grootste ict-dienstverlener van Europa. Er werken 43.500 medewerkers, waarvan 280 in Nederland. Vorig jaar zag de firma de omzet met 5 procent zakken van 11,9 miljard (2001) naar 11,3 miljard euro (in Nederland 45 miljoen euro). Reiss verklaarde op de Cebit dat hij zijn organisatie efficiënter wil laten opereren door bijvoorbeeld rekencentra samen te voegen en bepaalde ontwikkelactiviteiten naar lage-lonenlanden over te hevelen. Ook zei hij vast te houden aan de reeds door zijn voorganger aangekondigde afvloeiing van 3500 arbeidsplaatsen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-28T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.