Cisco doet koop voor internet-telefonie

Cisco koopt in op het gebied van internet-telefonie met de overname van Signalworks. Dat softwarebedrijf is 13,5 miljoen dollar waard, in aandelen.

Signalworks maakt software voor de verwerking van digitale en analoge data (stemmen). Cisco wil die technologie verwerken in zijn eigen producten voor ip-telefonie. De werknemers van Signalworks vallen voortaan onder de divisie voor 'voice-technologie', die onder leiding staat van vice-president Don Proctor.
 
Het netwerkbedrijf is zelf al geruime tijd bezig met de ontwikkeling en verkoop van systemen voor ip-telefonie. Deze zijn niet alleen bedoeld voor gebruik door bedrijven binnen hun eigen kantoren, maar ook voor gebruik door telecommunicatiebedrijven.
 
Cisco's voornaamste afzetmarkt tot op heden is echter het bedrijfsleven, en dan met name de kleinere bedrijven. De producent telt zesduizend ip-telefonieklanten waaraan het 1,5 miljoen ip-telefoons heeft geleverd. De wereldwijde omzet uit ip-telefonie lag vorig jaar op 900 miljoen dollar. Analisten verwachten dat dit tegen 2006 op ruim 4 miljard dollar ligt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-20T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.