Managed hosting door True

Novell: Rechtszaak Microsoft schaadt relatie niet

 

Voorzitter hamer

De rechtszaak van Novell tegen Microsoft schaadt de samenwerking tussen beide bedrijven niet. Volgens algemeen directeur Ron Hovsepian en technisch directeur Jeff Jaffe staat de rechtszaak los van de technische samenwerking die de bedrijven aangingen.

Bij Novell weten ze zaken en rechtzaken goed te scheiden. Volgens ceo Ron Hovsepian en cto Jeff Jaffe wordt tijdens de technische samenwerking met Microsoft over interoperabiliteit van Windows en Linux niet gesproken over wat zich in de rechstzaal afspeelt.

Novell beschuldigt Microsoft van oneerlijke concurrentie waardoor Novells producten WordPerfect en Quattro Pro Business uit de markt zouden zijn gedrukt. Microsoft zou informatie achter hebben gehouden die nodig was om Word Perfect goed op Windows te laten draaien. De hoogste rechtbank in de Verenigde Staten heeft die aanklacht gegrond verklaard.

Buiten de samenwerking

Volgens Novells algemeen directeur Ron Hovsepian schaadt deze ontwikkeling de relatie tussen zijn bedrijf en Microsoft niet. "De rechtzaak staat buiten onze zakelijke samenwerking met Microsoft. Tijdens onze technische samenwerking over interoperabiliteit van Windows en Linux praten we niet over de rechtzaak, dat staat los van elkaar."

Technisch directeur Jeff Jaffe vervolgt: "De rechtzaak heeft geen invloed op de dagelijkse technische samenwerking met Microsoft. In de partnerovereenkomst die we met Microsoft hebben gesloten gaat het over het oplossen van problemen die klanten hebben met de interoperabiliteit van Microsoft en Linux. Zolang de focus op de klant blijft is er geen probleem."

In 2004 schikte Microsoft een ander geschil met Novell voor 536 miljoen dollar. Novell beschuldigde Microsoft toen dat Netware geen eerlijke kans gekregen had. De partijen werden het toen niet eens over WordPerfect.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2437587). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Of, hoe laat ik me financieren zonder de linux-gemeenschap tegen me in het harnas te jagen...

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×