Sun vereenvoudigt Java-ontwikkeling

Sun wil meer ontwikkelaars overkrijgen naar Java en komt daarvoor met een reeks ontwikkelhulpmiddelen. Die hulpmiddelen moeten de bouw van Java-toepassingen vereenvoudigen.

Sun Microsystems lanceert het Sun ONE Web Services Platform, een verzameling toepassingen zoals de Sun ONE ontwikkeltool en Suns Java server software-componenten (waaronder de portaal- en integratiesoftware). De combinatie van die verschillende hulpmiddelen moet het voor programmeurs eenvoudiger maken om Java-toepassingen te ontwikkelen. Later dit jaar komt er ook een nieuwe, meer gebruiksvriendelijke versie van de Sun ONE Studio ontwikkeltool.
 
Sun werkt al langer aan de uitvoering van zijn plannen om Java eenvoudiger - en dus aantrekkelijker - te maken. De Java-hulpmiddelen van Sun kunnen dienen voor het bouwen van toepassingen voor webdiensten. Op dit vlak is er echter felle concurrentie voor Java en de J2EE-specificatie - die niet alleen gebruikt wordt door Sun, maar ook door onder meer IBM, Oracle en BEA Systems. Die concurrentie komt van de .Net-technologie van Microsoft. Die leverancier zou als voornaamste voordeel hebben dat de .Net-technologie gebruiksvriendelijker is dan Java.
 
"Als we Java niet toegankelijker maken, zal Microsoft alle ontwikkelaars voor zich winnen", zei technologiedirecteur Scott Dietzen van BEA Systems al in november 2002 op het Javapolis-congres in Antwerpen. Toch stelde Dietzen toen ook dat het J2EE-platform niet veel te vrezen heeft van Microsofts .Net-platform, omdat J2EE al langer bestaat en daardoor over een grote schare gebruikers en ontwikkelaars beschikt. De .Net-architectuur is volgens Dietzen wel goed, "maar dat is ook niet verwonderlijk aangezien Microsoft veel ideeën heeft overgenomen van Java-gemeenschap".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.