Al Gore wordt commissaris bij Apple

Voormalig vice-president Al Gore is gisteren verkozen tot de raad van commissarissen van Apple. De oud-presidentskandidaat, die nipt verloor van George Bush Jr., is Mac-gebruiker.

Gore is echter niet altijd trouw Macintosh-gebruiker geweest; hij gaf in februari 2000 aan te zijn overgestapt naar een pc vanwege het toenmalige gebrek aan nieuwe 'high-tech' applicaties. Inmiddels is dat weer teruggedraaid. Gore verklaart erg onder de indruk te zijn van Mac OS X, alsook het herstel van Apple onder mede-oprichter Steve Jobs.
 
De politicus heeft altijd veel belangstelling gekoesterd voor ict en Silicon Valley. Hij is grotendeels verantwoordelijk voor de popularisatie van de term 'informatiesnelweg'. Gore wordt echter ook gehekeld vanwege zijn boude uitspraken dat hij betrokken - of zelfs mede-verantwoordelijk - was bij het ontstaan van Internet. Dit was niet bepaald waar; Gore zat toen nog op school.
 
Apple-president Jobs verwelkomt Gore: "Al draagt een enorme hoeveelheid kennis en wijsheid bij aan Apple door zijn ervaring met het besturen van grootste organisatie in de wereld: de regering van de Verenigde Staten." Jobs uit vertrouwen in het functioneren van de politicus als directeur in de private sector.
 
Gore neemt de plaats in van Oracle-president Larry Ellison, die sinds 1997 lid was van Apple's raad van commissarissen. Ellison stapte in september vorig jaar echter onverwacht op om zich meer te concentreren op zijn eigen bedrijf. De databankleverancier maakt net zoals de hele ict-industrie woelige tijden door.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Met Gore more.... ellende. Jammer, Apple was net weer zo aardig op weg.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-20T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.