Microsoft doet toch niet mee aan webgroep

Microsoft stapt onverwacht toch op bij de W3C-werkgroep Web Services Choreography. De Windows-leverancier had al op de laatste nipper twee leden aangedragen.

Analisten meenden eerst dat Microsoft niet mee wou doen aan deze standaardisatiegroep voor webdiensten. De aanmelding op de valreep, vorige week donderdag, van twee vertegenwoordigers zorgde voor gefronste wenkbrauwen, maar gaf wel aan dat Microsoft toch wou participeren.
 
Nu blijkt dat weer niet het geval te zijn. De afgevaardigden, Allen Brown en Greg Meredith, zijn nu teruggetrokken. Microsoft is hiermee twee dagen lid geweest van de WSC-werkgroep. Berichten doen nu de ronde dat de Windows-leverancier die tijd heeft gebruikt om zijn eigen standpunten duidelijk te maken en daarmee territorium af te bakenen.
 
Microsoft zelf ontkent dit. Het bedrijf stelt dat de twee werknemers de eerste WSC-bijeenkomst slechts bijwoonden om de opzet van die werkgroep beter te begrijpen. Volgens W3C-regels dienen ondernemingen lid te zijn van een werkgroep om de bijeenkomsten daarvan bij te wonen. Critici waarschuwen nu dat het gevaar van fragmentatie voor webdiensten - die vallen of staan met interoperabiliteit en dus choreografie - groter is geworden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Stel je toch eens voor dat Microsoft zou moeten standaardiseren en dat dan ook Opera en Netscape gebruikt zouden kunnen wiorden???

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-20T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.