IDC voorziet lichte opleving pc-markt

De wereldwijde pc-verkoop krijgt dit jaar een lichte opleving, voorspelt onderzoeksbureau IDC. Het heeft zijn voorspelling echter wel naar beneden bijgesteld. Toch is dit het eerste goede nieuws voor de pc-industrie sinds tijden.

De pc-verkoop stijgt dit jaar 6,9 procent naar een totaal van 145,6 miljoen geleverde machines. De lichte groei voor 2003 komt volgens IDC deels voort uit de lancering van Microsofts speciale Windows XP-uitvoeringen Tablet PC en Media Center PC. In 2002 lag de groei van de pc-verkoop nog op een magere 1,4 procent vergeleken met het jaar daarvoor. Voor 2004 is IDC nog optimistischer: het voorziet een stijging van 10,6 procent.
 
IDC voorspelde eerder nog een groei van 8,3 procent voor dit jaar. Deze bijstelling naar beneden is grotendeels te wijten aan de voortdurende economische dip, versterkt door onzekerheid vanwege de oorlog in Irak. Hierdoor vallen pc-bestedingen door met name de overheidssector en de onderwijswereld lager uit. De pc-opwaarderingscyclus van het bedrijfsleven, traditioneel drie jaar, zou nu echter tot het uiterste zijn gerekt, in sommige gevallen tot vijf jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-28T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.