Corel komt met nieuwe Wordperfect in april

Corel brengt eind april Wordperfect Office 11 op de markt. De nieuwe versie van Corels bureausoftware bevat meer xml-mogelijkheden. Net als Office 2003 van Microsoft dus - maar Corel heeft zijn software wel als eerste klaar.

Door ingebouwde xml-technologie kunnen gebruikers hun documenten rechtstreeks publiceren in deze standaard. Er komt een 'Standard' en een 'Professional' versie van de nieuwe softwarereeks, die de toepassingen Wordperfect, Quattro Pro en Presentations omvat. In de 'professionele' versie zit ook nog Paradox, de database-toepassing van Corel.
 
De standaardversie kost ongeveer 300 dollar, terwijl gebruikers van vorige Wordperfect-versies 150 dollar betalen voor een upgrade naar versie 11. De prijs van de Professional-versie is nog niet vrijgegeven. Wordperfect Office is daarmee een stuk goedkoper dan de Office-software van megaconcurrent Microsoft. Die heeft voor de toekomstige versie nog geen prijzen genoemd, maar het huidige Office XP kost 479 dollar voor een nieuw pakket en 239 dollar voor een upgrade.
 
De bureausoftware van Corel moet het opnemen tegen de Office-toepassingen van Microsoft. In een poging om het marktaandeel uit te breiden, sloot de Canadese softwareproducent in augustus vorig jaar nog een overeenkomst met HP en Dell. Zij zouden een deel van hun desktops en laptops standaard uitrusten met Wordperfect 10 en met Quattro Pro, het spreadsheet-programma van Corel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

heel mooi gezegd: MS producten blijf je installeren.

WP zal vooralsnog geen concurrentie kunnen vormen voor het officepakket van MS. In het laatstgenoemde pakket kan je zonder problemen html pages plakken en kopieren van het web naar bijvoorbeeld word. Bij wordperfect is dit eenvoudigweg niet mogelijk zonder de totale opmaak te verliezen. Iets dat niet te begrijpen valt als je als bedrijf een product op de markt zet welke steeds meer bestaat uit o.a. internet en dus html. Ik zou wp heel graag willen gebruiken echter vind ik dit een te grote hindernis/ergenis waardoor ik word van MS maar blijf installeren op mijn pc.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.