Omzet opslagmarkt in 2002 fors omlaag

De markt voor opslagsystemen is in 2002 ten opzichte van het jaar daarvoor met 15 procent afgenomen tot 'een magere' 5,4 miljard dollar.

Dit 'verlies' is toe te schrijven aan de eerste negen maanden, want in het laatste kwartaal nam de omzet ten opzichte van de laatste drie maanden van 2001 met 12 procent toe. Dit blijkt uit onderzoekscijfers van IDC. De resultaten zijn echter beter dan verwacht. Het onderzoeksbureau rekende zelf voor het hele jaar op een daling van 21 procent.
 
Volgens IDC is de heropleving van de verkoopcijfers in het vierde kwartaal te danken aan het feit dat veel bedrijven tegen het einde van het jaar iets minder zuinig omspringen met hun budgetten, en de resterende centen opsouperen.
HP en IBM vertegenwoordigen elk ongeveer 25 procent (respectievelijk 1,37 en 1,34 miljard dollar) van die eindejaarsverkoopcijfers, gevolgd door EMC met 11 procent (505 miljoen dollar), Sun Microsystems met 6 procent (225 miljoen dollar) en ten slotte Dell en Hitachi Data Systems met elk 5 procent (278 en 277 miljoen dollar).
 
IDC veronderstelt dat de stijging van de opslag-verkoopcijfers slechts een tijdelijk fenomeen was, en voorspelt voor dit jaar zelfs een lichte daling in vergelijking met 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.