Stijging it-budgetten neemt verder af

Volgens een nieuw onderzoek van Aberdeen Group stijgen de it-budgetten in de volgende 6 tot 12 maanden met gemiddeld 2,7 procent.

Dat leidt het onderzoeksbureau af uit een onderzoek van de voornemens van cio's en andere beheerders van it-budgetten. De verwachte stijging van 2,7 procent is weinig hoopgevend, want in september waren de cio's nog van plan om hun budgetten te verhogen met gemiddeld 3,7 procent in de volgende 6 tot 12 maanden. Cio's willen vooral investeren in applicatiesoftware, it-infrastructuur, hardware en services.
 
"Uit het rapport blijkt dat de investeringen in de komende 6 tot 12 maanden verder zullen vertragen ", zegt Hugh Bishop, Aberdeen senior vice president en auteur van het onderzoeksrapport. "Dat loopt gelijk met onze verwachting dat de wereldwijde investeringen in it met ongeveer 4 procent zullen groeien in 2003."
 
Uit het nieuwe onderzoek blijkt verder dat de cio's wat applicaties betreft vooral willen investeren in content of document management toepassingen, analytische toepassingen en web management applicaties. Verder ziet Aberdeen veel interesse in ontwikkeltools, security gateways en software voor de integratie van bedrijfstoepassingen. Outsourcing is winnaar in het domein van de services met een verwachte groei van 1,8 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Men kan nu heel negatief doen, maar ook de positieve kant bekijken.
Te veel wordt de economie juist de negatieve kant uit geduwd door de daling van een stijging te bekijken.
Laten we wel wezen, 2,7% is nog steeds een stijging ook al is deze maar klein.
Door efficienter om te gaan met wat er is, of liever door de nodeloze uitgaven in elke sector te beperken, kan de economie zo juist op een rustige manier stabiliseren en groeien.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.