Ict-beurs Cebit 2003 houdt de adem in

Morgen opent in Hannover de jaarlijkse ict-hoogmis. De hele sector hoopt dat deze editie van Cebit meteen het startschot kan zijn voor een herleving van de informatie- en communicatie technologie.

Afgaande op de thema's die Cebit domineren, is het de consument die voor het herpstel van de markt moet zorgen. Uiteraard eist de fel gehypete convergentie tussen informatica en telecom nog een belangrijke plaats op met een groot aantal draadloze toestellen.
 
De grote innovaties blijken zich echter eerder op het domein van gadgets te bevinden dan op professionele toepassingen. Heel veel plaats wordt opgeëist door digitale fotografie en tegenwoordig vind je op de beurs ook het allernieuwste hifi-materiaal, televisies, navigatiesystemen, 'huis-tuin en keuken'-toepassingen en privé beveiligingssystemen. Eén van de fraaiste noviteiten is een wasmachine die op spraakherkenning werkt. Spraakherkenning blijft blijkbaar tot de verbeelding spreken.
 
In de professionele toepassingen is de hoop gevestigd op programma's en diensten rond personeelsbeheer. Voor het eerst is een hele hal ingericht als het Human Resources Competence Center. Overigens maken ook de leveranciers van tekenpakketten een mooie come-back, al groeperen ze zich nu onder het thema van Product Lifecycle Management (plm). Andere spraakmakers: opslag (en dan vooral de beveiliging ervan) en open source. Overigens nemen ook de diverse overheden een steeds grotere plaats in op de beurs.
 
Uiteraard is het aantal standhouders teruggelopen. Vorig jaar waren er dat nog 7264, dit jaar blijft de beurs op 6526 steken. 109 Nederlandse bedrijven zijn met een eigen stand aanwezig. Nu al is bekend gemaakt dat de beurs volgend jaar maar zeven dagen zal duren in plaats van acht. Dit maakt de beurs voor deelnemende bedrijven goedkoper.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.