Microsoft richt zich op beheersoftware

Windows-leverancier Microsoft onthult plannen om zich meer bezig te houden met beheer van desktop- en server-pc's. Het eerste toekomstige product hiervoor heet System Center.

Microsoft onthult dit vandaag op een bijeenkomst van het bedrijf in Las Vegas. De benodigde beheertechnologie komt in de loop van de komende drie tot vijf jaar op de markt. System Center moet komend jaar het spits afbijten en bestaat uit twee onderdelen: de nieuwe 2003-versie van beheerhulpmiddel Systems Management Server en het nieuwe Microsoft Operations Manager (MOM) 2004.
 
MOM 2004 is een hulpmiddel om het functioneren en prestatieniveau van Windows zelf te monitoren en te beheren. De huidige versie is MOM 2000, dat in januari nog een opwaardering heeft gekregen. De komst van System Center is dus afhankelijk van de ontwikkeling en lancering van MOM 2004. Dat moet volgend jaar zomer gebeuren, aldus directeur David Hamilton van Microsofts Enterprise Management-divisie.
 
Al deze toekomstige softwareproducten van de Windows-leverancier ondersteunen ook het Dynamic Systems Initiative (DSI), wat Microsofts uitvoering is van - en weerwoord op - de zelfbeheer- en zelfreparatie-initiatieven van Unix-leveranciers IBM, Sun Microsystems en Hewlett-Packard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-18T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.