Dell.nl beste online computerwinkel

Dell is in Nederland de beste verkoper van zakelijke IT-producten via internet. Dat concludeert internet-onderzoeksbureau Jungle Rating.

Op internationaal niveau wordt het bedrijf nog ingehaald door de beursgenoteerde (Amerikaanse) bedrijven CDW en Insight, al staat het vlak voor het Britse Wstore.co.uk. Jungle Rating beoordeelde vorige maand de kwaliteit van de dienstverlening van online computerwinkels die zich richten op de zakelijke markt. Uit dat onderzoek kwam Dell.nl in Nederland als beste uit de bus, gevolgd door Bechtle.nl, 06Software.nl, Acesonline.nl, Buyonline.nl, Buyitdirect.nl, Inmac.nl en Megasellers.nl.
Het onderzoeksbureau toont over de gehele lijn zich niet ontevreden over zaken als assortiment, navigatie- en zoekfuncties, afhandeling en bereikbaarheid. Wel blijken de Amerikaanse aanbieders CDW en Insight een voorsprong te hebben op het gebied van productvergelijkingen en het aanbieden van productgerelateerde informatie. Ook scoren de Amerikaanse firma's beter op zaken als informatieverschaffing over privacy & veiligheid en het daadwerkelijk online (d.m.v. creditcardbetaling) kunnen realiseren van de transactie.
In het algemeen stelt Jungle Rating dat de vormgeving van dit soort websites voor verbetering vatbaar is en dat er nog nauwelijks aandacht wordt besteed aan online-advies. De onderzoekers zien vooral marktkansen voor het zelf samenstellen van computers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-13T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.