Lucent mikt op top-50 telecomaanbieders

Lucent-ceo Pat Russo mikt op de top-50 van telecombedrijven die volgens haar verantwoordelijk zijn voor 80 procent van de wereldwijd 205 miljard euro aan uitgaven. Elders kiest ze voor een indirecte aanpak via partners zoals INS in België of Telindus in Nederland.

Elders kiest Russo voor een indirecte aanpak via partners zoals INS in België of Telindus in Nederland. De telco's hebben vorig jaar hun uitgaven nog met 27 procent ingeperkt van 280 tot 205 miljard euro, en Pat Russo houdt rekening met nog eens 20 procent erosie dit jaar. Lucent ging de laatste twee jaar zelf ook door een enorme reorganisatie en knipte liefst 72 procent van zijn kosten weg.
 
In Europa sneuvelden twaalfduizend banen. De Europese omzet halveerde van zo'n 3 tot 1,4 miljard euro. De op CEBIT aangekondigde contracten ter waarde van 200 miljoen euro zijn een lichte opsteker voor Russo. Het gaat onder andere over een fast Ethernet fiberoplossing voor Deutsche Telekom en nieuwe Ethernet over SDH diensten voor BT Nederland.
 
Pat Russo wil net zoals haar collega's meer inkomsten halen uit diensten. "Telecomaanbieders geven jaarlijks zo'n 106 miljard euro uit aan diensten, maar slechts 44 miljard euro besteden ze uit aan derden. Omdat ze ook hun kosten willen drukken, zullen ze die diensten verder uitbesteden."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-13T00:00:00.000Z Luc Blyaert
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.