Network Associates koopt anti-spamsoftware

De Amerikaanse fabrikant van software voor netwerkbeveiliging Network Associates heeft voor een niet nader genoemd bedrag Deersoft opgekocht. Dit bedrijf is gespecialiseerd in anti-spamsoftware.

Network Associates verwacht in het tweede kwartaal dit jaar een eigen versie van de Deersoft-software uit te brengen. Voor hetzelfde tijdstip staat ook integratie van de software in Epolicy Orchistrator gepland, een hulpmiddel voor het centraal beheren van beveiligingssoftware. Later in het jaar volgt integratie in NA's softwaremodule voor het beschermen van e-mailservers McAfee Webshield.
 
Art Martin, bij Network Associates verantwoordelijk voor de McAfee productlijn, zegt in een persbericht dat zijn bedrijf met de acquisitie van Deersoft over een goed alternatief beschikt voor zwarte lijsten. De meeste antispam-oplossingen gebruiken een centrale database met notoire spammers om de ongewenste e-mails te kunnen onderscheppen. De Deersoft-technologie scant alle e-mails en kijkt aan de hand van opgestelde regels of het bericht spam is of niet. Network Associates zegt dat Deersoft de eerste in een rij overnames is, waarmee het bedrijf zijn anti-spa-mogelijkheden wil versterken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.