Veel omzetderving door verkoop via grijs circuit

Fabrikanten van hard- en software derven jaarlijks 5 miljoen euro winst, doordat hun producten in het grijze circuit worden verhandeld. Dat stellen onderzoekers van Kpmg.

Volgens de Kpmg'ers gaat er 40 miljard euro om in het grijze circuit. Dat typeren ze als de handel in goederen niet via de officiele distributiekanalen. In dit circuit worden goederen eerder en tegen goedkopere prijzen verhandeld, maar dan zonder licenties of garanties.
 
Het grijze circuit wordt gevoed door officiële dealers die te grote voorraden doorverkopen aan tussenhandelaren, waar de overschotten eigenlijk terug naar de fabrikant moeten. Bedrijven voeren weinig controle uit op de distributieketen.
 
Van de onderzochte handelaren opereert 40 procent in strijd met de afspraken die gemaakt zijn met de fabrikant. De meeste handelaren willen met de tussenhandel de concurrent te slim af zijn.
 
Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van 63 producenten verenigd in de Anti-grey market alliance.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-28T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.