Monster.com waarschuwt voor diefstal van identiteitsgegevens

Sommige online jobadvertenties zijn nep en hebben als enige bedoeling persoonlijke gegevens van de 'surfers' te verzamelen. Dit heeft Monster.com zijn klanten in een e-mail laten weten.

In de Verenigde Staten verzond Monster.com een e-mail naar de miljoenen geregistreerde gebruikers van zijn vacature-website. Daarin waarschuwt de banensitesbeheerder voor malafide praktijken op zijn site. Sommige jobadvertenties blijken helemaal niet afkomstig te zijn van bedrijven die mensen willen aanwerven, maar zijn bedoeld om illegaal zoveel mogelijk persoonlijke gegevens te sprokkelen.
 
Monster.com waarschuwt de werkzoekenden om online in ieder geval geen bankkaartnummers door te geven, geen gegevens over de sociale zekerheid en geen privé-informatie als de burgerlijke staat.
 
Online diefstal van identiteitsgegevens is een groeiend probleem, dat overigens niet alleen bij Monster.com voorkomt maar ook bij alle andere jobsites. Het bedrijf is wel de eerste die een waarschuwende e-mail stuurt naar zijn gebruikers.
 
Monster.com, dat ook in Nederland opereert, is in de Verenigde Staten de meest populaire jobsite, met naar eigen zeggen 24,5 miljoen online CV's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.