Palm ontslaat 19 procent van zijn personeel.

Bij de producent van de populaire handcomputertjes werken ongeveer 1170 mensen, maar dat aantal wil men dit jaar met 19 procent terugschroeven. De pda-maker is tot deze ontslagronde genoodzaakt door de economische omstandigheden.

De populariteit van pda's is inderdaad tanend. De internationale verkoop groeide in 2002 met nauwelijks 1 procent. In Europa steeg de pda-verkoop vorig jaar nog met 3 procent.
 
Palm lijdt bovendien zwaar onder de concurrentie van Pocket PC-bestuurde pda's als de iPaq van HP en sinds kort ook de eerste handpalmcomputer van Dell. Gartner denkt dat Dell dankzij een agressieve prijzenpolitiek volgend jaar tot 25 procent van de markt kan inpalmen.
 
Palm is voorlopig nog steeds marktleider, maar de vraag is dus of dat ook zo blijft. In een poging om zijn marktleiderspositie veilig te stellen, schuift het nu zijn nieuwste pda, de Tungsten T (399 dollar in de VS), die bestemd is voor de bedrijfswereld, naar voren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.