Hewlett Packard investeert in webdienst-beheer

In haar keynote-speech op de Bea eWorld in Orlando, presenteerde HP-ceo Carly Fiorina een viertal initiatieven die het gebruik van webdiensten moet bevorderen. Het gaat daarbij vooral om het beheer.

HP creeert een webdienstenbeheer-team die de Openview-software gaat uitbreiden voor beter webdienstbeheer. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van een beheerinterface voor J2ee- en .Net-componenten. Daarnaast gaat het HP's werk in standaardorganisaties steunen, zoals het W3C, Oasis, Liberty Alliance, Ogsa (open grid service architecture) en web service interoperability organization.
 
Fiorina: "Simpel gezegd is beheer de volgende grote hindernis in de acceptatie van webdiensten. Onze klanten hebben de afgelopen twintig jaar geleerd dat dat niet pas achteraf geregeld kan worden. Het moet deel uitmaken van het ontwerp en de ontwikkeling van it-infrastructuren."
 
Naast het webdienstenbeheer-team komt er een beheer- en ontwikkelafdeling voor de J2ee-omgevingen binnen HP Services. Tegen het einde van dit jaar moet deze aan meer dan duizend mensen werk bieden.
 
Tenslotte wil Hewlett Packard een bijdrage leveren aan standaardisatie, zodat bedrijven de beheersmogelijkheden in webdiensten direct kunnen gebruiken, in plaats van ze op een later tijdstip in te moeten bouwen. Daarvoor wil het bedrijf de komende paar maanden een raamwerk ontwikkelen en aanbieden aan de standaardisatie-organisatie Oasis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-05T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.