Rechter: Rambus heeft bewijs vernietigd

Rambus heeft inderdaad bewijsmateriaal vernietigd waaruit zou blijken dat het standaardenorganisatie Jedec heeft misleid. Dit bepaalde de rechter gisteren in de rechtszaak van de FTC.

De Amerikaanse Federale Handelscommissie (FTC) heeft geheugenontwerper Rambus in juni vorig jaar al beschuldigd van moedwillige misleiding van de Jedec (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i2602sgn.htm). De FTC was naar aanleiding hiervan een antitrustonderzoek begonnen wat tot een rechtszaak leidde.
 
Deze procedure kwam in een stroomversnelling toen de FTC plotseling met de formele aanklacht kwam dat Rambus bewijsmateriaal had vernietigd. De handelscommissie verzocht de rechter onmiddellijk over te gaan tot de strafbepaling (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i0403rzs.htm). Door bewijsmateriaal te vernietigen zou Rambus zijn recht op een proces hebben verloren (http://www.computable.nl/artikels/archief3/d04jb3ap.htm).
 
De rechter heeft de eis van de FTC nu deels gehonoreerd. Hij oordeelt dat er inderdaad bewijs is dat Rambus de Jedec (Joint Electron Device Engineering Council) heeft misleid en dat het onlangs documenten heeft geruimd die daaraan zijn gerelateerd.
 
Rambus stelt echter op winst te staan in de juridische worsteling met de FTC. De Amerikaanse ontwerper van geheugenchips baseert dit optimisme op het feit dat de rechter niet direct overgaat naar de strafbepaling. De FTC ziet die eis dus niet gehonoreerd. In plaats daarvan krijgt de aangeklaagde firma toch de kans zich te verdedigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-06T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.