Apple zou online muziekdienst opzetten

Apple komt naar verluidt binnenkort met een online dienst voor het downloaden van muziek op Macs en iPods. Het bedrijf werkt daarvoor samen met de grote muzieklabels, zodat alles legaal kan verlopen.

De nieuwe dienst is wellicht al binnen een paar weken beschikbaar. Apple-gebruikers kunnen dan online muziek kopen en downloaden op hun Macintosh computer of hun iPod, de draagbare muziekspeler van Apple.
 
De online muziek zou geen gebruik maken van het MP3-formaat maar wel van het zogenaamde Advanced Audio Codec-formaat (aac), dat een betere geluidskwaliteit biedt dan MP3 en kopiëren tussen computers onmogelijk zou maken.
 
De Amerikaanse krantThe Los Angeles Timesberichtte als eerste over de verwachte muziekdienst. Apple deed het verhaal, afkomstig van een anonieme bron uit de muziekindustrie, echter af als speculatie. Nochtans zou een hele groep 'platenbonzen' al een demonstratie hebben gekregen van de muziekdienst door Apple-president Steve Jobs, aldusThe Los Angeles Times.
 
De muziekindustrie zal het initiatief uiteraard verwelkomen. Voor Apple-gebruikers bestond totnogtoe geen legale muziekdienst. Illegale alternatieven zijn er natuurlijk wel al in overvloed, ook voor andere platformen. Het valt dus maar af te wachten of gebruikers willen betalen voor muziekbestanden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Maar kan je het AAC-formaat dan wel op een CD branden en hoe zit het dan met de veiligheid?
Als je het niet op CD kan branden en alleen maar op je MAC en iPod kan afspelen dan gaat het ze niet lukken.
Jammer dat ze afstappen van hun "rip, mix en burn campagne ;-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.