West-Europa klaar voor mobiele berichtdiensten

Tegen 2006 zijn in West-Europa 37,5 miljoen professionele gebruikers afhankelijk van mobiele berichtendiensten (wireless messaging). Dit voorspelt marktanalist Abderdeen.

Abderdeen verwacht tot 2006 een versnelde groei van wireless messaging-applicaties in grote West-Europese bedrijven. Die versnelde groei wordt namelijk mogelijk doordat de nodige technologie stilaan voorhanden is. Kleinere bedrijven zullen in toenemende mate draadloze data-toestellen nodig hebben om gebruik te maken van mobiele berichtdiensten voor professionals. Een dergelijk gebruik zou echter pas in 2004 van de grond komen, zo verwacht Aberdeen.
 
De marktanalist concludeert uit zijn onderzoek dat er tegen 2006 37,5 miljoen mobiele professionals zijn in West-Europa. Daarvan zal 11,7 miljoen dan ook mobiel e-mailen, onder meer middels handcomputers (pda's). Aberdeen verwacht 2,8 miljoen pda's in 2006, goed voor een omzet van 700 miljoen dollar.
 
Tegen 2006 zal 55 procent van de smartphones bestuurd worden door een Windows CE-gebaseerd besturingssysteem, en 40 procent door Symbian. Aberdeen verwacht dat smartphones dan het meest gebruikte (64%) soort toestel zijn om professionele e-mails mobiel te versturen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.