Voorzitter Global Crossing neemt ontslag

De voorzitter van de raad van bestuur van het noodlijdende telecombedrijf Global Crossing stapt op. Gary Winnick wordt vervangen door twee directeuren.

De topman legt zijn functie neer in reactie op beschuldigingen dat hij voor enkele honderden miljoenen dollars aan aandelen heeft verkocht kort vóórdat Global Crossing liet weten zijn schulden niet te kunnen betalen. Dit zou dus aandelenhandel met voorkennis zijn.
 
Directeuren Jeremiah Lambert en Myron Ullman III zijn nu benoemd om co-voorzitters van de bedrijfsraad te zijn. De twee hebben sinds april vorig jaar zetels in de raad.
 
Global Crossing vroeg bijna een jaar geleden bescherming (chapter 11) aan tegen zijn schuldeisers. Er bleek in totaal voor maar liefst twaalf miljard dollar aan omzet verkeerd te zijn opgevoerd in de boekhouding. Het bedrijf is dan ook onderwerp van een flink onderzoek door de Amerikaanse beursautoriteiten.
 
Sinds de aanvraag van schuldbescherming werkt de telecomfirma aan een reddingsplan om een doorstart te kunnen maken. Dit moet in de eerste helft van dit jaar gebeuren (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i5202sol.htm).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-02T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.