BT strikt grote vis voor uitbesteding

Het telecombedrijf BT gaat vijf jaar de communicatie- en netwerkdiensten van 220 Honeywell-vestigingen in West-Europa beheren. Aanleiding is een vernieuwing van het bedrijfsnetwerk.

Volgens BT valt het beheer van telefooncentrales (pbx), lokale netwerken, toegang tot internet en het overkoepelende bedrijfsnetwerk. BT zal dit laatste netwerk de komende jaren overzetten van frame relay en atm nu naar op ip gebaseerde vpn-verbindingen. Met mpls (multi protocol label switching) wil het concern het op ip te baseren netwerkverkeer prioriteren en tegen lagere kosten dan nu beheren.
 
Deze uitbestedingsopdracht is een belangrijke opsteker voor BT, omdat het telecombedrijf nu zijn omzet voornamelijk op de Britse thuismarkt realiseert. Het bedrijf streeft er al langere tijd naar om ook op het Europese vasteland via uitbesteding een stevigere voet aan de grond te krijgen. In Nederland beheert BT onder andere het netwerk van Pink Roccade.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.