WS-I onthult aspirant-leden voor twee zetels

Het Web Services Interoperability-consortium (WS-I) heeft de bedrijven onthuld die zich kandidaat stellen voor de twee nieuwe lidmaatschapszetels in de standaardenorganisatie.

Naast Sun Microsystems dingen ook Nokia, Seebeyond Technology, Verising, Cape Clear Software en Webmethods mee. Dat Sun meedingt, is al sinds eind oktober vorig jaar bekend. Toen staakte die Unix-leverancier zijn protesten tegen het WS-I en kondigde het aan genoegen te nemen met een gewoon lidmaatschap (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i4402rey.htm). Doel was om zo indirect door te stoten tot de bestuursraad die zou worden uitgebreid met twee nieuwe zetels.
 
Kort hierna verklaarde IBM, bestuurslid van het WS-I, af te zien van royaltie-vergoedingen op gepatenteerde technologie voor webdiensten. Dit was één van de punten die Sun ervan weerhield toe te treden tot het WS-I.
 
Berichten over de kandidaatstellingen van de overige firma's deden al enkele weken de ronde. Het consortium heeft nu echter de officiële lijst met nominaties onthuld. De raad bestaat nu uit oprichters IBM en Microsoft, HP, Oracle, Bea Systems, Intel, Fujitsu-Siemens, SAP en Accenture. De verkiezingen voor de twee nieuwe zetels vinden midden deze maand plaats. De uitslag wordt op 28 maart bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.