EMC en Hitachi begraven strijdbijl patenten

EMC en Hitachi schikken hun wederzijdse rechtszaken over inbreuk op gepatenteerde technologie. De twee sluiten een overeenkomst voor kruislingse patentenuitwisseling.

De nu gesloten overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar en betreft naast wederzijdse licentieverlening ook concrete uitwisseling van technologie. Dit heeft ook betrekking op Hitachi-dochter HDS (Hitachi Data Systems) die in de opslagmarkt concurreert met EMC. Verder verstrekt de Japanse onderneming niet gespecificeerde betalingen aan de Amerikaanse opslagleverancier.
 
Naast deze schikking hebben de twee bedrijven ook overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van een raamwerk voor het uitwisselen van api's (application program interfaces) voor opslagsystemen. Hierdoor moeten opslaghardware en -software van verschillende leveranciers beter met elkaar samenwerken.
 
De juridische ruzie tussen EMC en Hitachi begon in april 2002 toen eerstgenoemde een aanklacht indiende vanwege schending van zes van zijn patenten op opslagtechnologie. EMC verzocht toen ook de Internationale Handelscommissie (ITC) van de Verenigde Staten om de import van HDS-software te verbieden. De handelscommissie zou op 10 maart bijeenkomen om zich over dat verzoek te buigen.
 
Eind april vorig jaar kwam Hitachi met een tegenaanklacht, zoals gebruikelijk in rechtszaken om patenten. De Japanse firma betichtte EMC ervan dat diens Clariion- en Symmetrix-opslagapparaten inbreuk maakten op acht patenten van Hitachi. De rechtbank werd verzocht verkoop van deze systemen te verbieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.