Computerstoring ontregelt vliegverkeer Japan

Door een computerstoring zijn afgelopen zaterdagochtend in Tokyo 175 lokale vluchten gecancelled. Veel andere nationale vluchten liepen vertraging op toen vluchtnummers en andere gegevens van de schermen verdwenen.

De vliegtuigen zelf waren nog wel op de radarschermen te zien. Extra radiocontact stelde de verkeersleiders in staat vliegtuigen in de lucht te begeleiden. Alle vertrekkende vluchten werden uit voorzorg geschrapt.
 
Afgelopen zaterdag was bij de luchtverkeersleiding in Tokyo de software vervangen die koersgegevens van vliegtuigen uitwisselt met het Japanse leger. De storing trad op meteen nadaat deze nieuwe programmatuur werd ingeschakeld. Of de storing hiermee verband hield, kon nog niet worden vastgesteld, aldus een woordvoerder van het Japanse ministerie van Tranport.
 
Van het vliegverkeer in Japan wordt 70 procent beheerd door de luchtverkeersleiding in Tokyo. Gevolgen van de storing waren dan ook bij alle vliegvelden in Japan merkbaar. Vanaf half acht 's ochtends konden de meeste vliegtuigen toch vertrekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-03T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.