Portaalsite verzamelt file sharing diensten

In Nederland bouwt 'The Honest Thief' een file sharing portaal. De muziekindustrie schreeuwt moord en brand, terwijl internationale nieuwssites Nederland al brandmerken als het toevluchtsoord voor illegale file sharing-praktijken.

De jonge Nederlandse onderneming PGR, opgericht door Pieter Plass, noemt zichzelf in de eerste plaats een aanbieder van internet management services. Maar het bedrijfje haalde de voorbije dagen het internationale IT-nieuws met zijn portaal voor peer-to-peer file sharing, 'The Honest Thief' (http://www.thehonestthief.com/), waar nu al 26 internationale file sharing sites, waaronder Kazaa verzameld zijn.
 
In het mission statement van The Honest Thief staat het volgende te lezen: 'Nederland is op dit moment het enige land ter wereld waar het gerecht niet negatief staat tegenover het uitbouwen van een file sharing business. Dit is een open uitnodiging voor bestaande en nieuwe file sharing diensten om naar Nederland te komen. Sluit u aan. Laat ons u helpen bij het uitbouwen van uw activiteiten in Nederland, binnen de bepalingen van de Nederlandse wetgeving.'
 
Oprichter en ceo Pieter Plass is blijkbaar een bezige bij. Hij publiceerde ook al een boek (dat ook wordt verkocht via de site), met de titel: 'The Honest Thief: A Travel Guide to Get from A to B and the Imagination to Reach Any Destination'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.