Internetgebruik in West-Europa vertraagt

Volgens een recente marktstudie van Emarketer zullen Europeanen misschien nooit zo intensief gebruikmaken van het internet als de Amerikanen.

Tegen het eind van dit jaar loopt het aantal Europese internetgebruikers op tot 196,2 miljoen, een stijging met 20,5 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit is vooral toe te schrijven aan Oost-Europa. Daar moet nog steeds een zekere achterstand worden ingelopen en groeit het internetgebruik dan ook exponentieel. In West-Europa vertraagt de groei. Daarom denken de analisten van Emarketer dat het internet in Europa misschien nooit zo ver zal doordringen als in de Verenigde Staten.
 
De cijfers van Idate, een Europese marktonderzoeker, lijken die stelling te bevestigen. Volgens Idate beschikten in 2002 al twee derden van de Noord-Amerikanen over internettoegang, terwijl dat in West-Europa nog maar 40 procent was. Tegen 2006 zou al 81 procent van de Noord-Amerikanen on line zitten, tegenover 51,4 procent van de West-Europeanen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.