Real Software haalt behoorlijke resultaten

De Belgische software-leverancier Real Software presteerde in 2002 volgens analisten naar behoren, rekening houdend met de economische terugval. Het nettoverlies liep wel op tot 76,4 miljoen euro.

Over het hele boekjaar 2002 realiseerde Real Software een omzet van 179,6 miljoen euro, een fikse daling in vergelijking met de 208,6 miljoen in het vorige boekjaar. Daarvan is echter 11,4 miljoen euro toe te schrijven aan 'wijzigingen in de consolidatiekring, te wijten aan de verkoop van niet-strategische activiteiten'. Het nettoverlies over het hele boekjaar bedraagt daardoor maar liefst 76,4 miljoen euro, terwijl dat in 2001 10,2 miljoen euro was.
 
De operationele winst over boekjaar 2002 bedraagt echter 14 miljoen euro of een Ebit-marge van 7,8 procent en een 'netto courant groepsresultaat' (het netto groepsresultaat, vóór uitzonderlijke resultaten, uitzonderlijke belastingen en afschrijvingen op consolidatiegoodwill) van 3,6 miljoen euro - iets meer dan de eerder aangekondigde verwachting van 3,5 miljoen euro.
 
De resultaten van het vierde kwartaal zijn wel hoopgevend. De groep haalde in het laatste kwartaal van boekjaar 2002 een omzet van 50,2 miljoen euro en een operationele winst van 4,6 miljoen. Dit resulteert in een Ebit-marge (Earnings Before Intrest and Taxes) van 9,1 procent en een netto groepsresultaat van 3 miljoen euro.
 
Real Software verwacht nog een moeilijk 2003, waarin de budgetten voor ict-investeringen verder onder druk zullen staan. De groep voorziet dan ook een status quo in omzet en Ebit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.