Bonus van 3 miljoen dollar voor Fiorina

Carly Fiorina, de ceo van HP, kreeg vorig jaar een bonus van ongeveer 3 miljoen dollar, bovenop haar salaris van 1 miljoen dollar. Als alles verloopt naar wens, wacht haar dit jaar zelfs een bonus van 12 miljoen dollar.

Dat staat te lezen in het rapport dat Hewlett-Packard indiende bij de beurswaakhond SEC (Securities and Exchange Commission). De topvrouw van HP krijgt dit jaar een bonus van 12 miljoen dollar als ze bepaalde doelstellingen voor de onderneming verwezenlijkt.
 
Het voorbije jaar werden de verwachtingen blijkbaar ingelost, want niet alleen Fiorina maar alle werknemers zouden een bonus ontvangen hebben.
 
Bij de megafusie van HP met Compaq kwam Carly Fiorina aan het hoofd van het samengesmolten bedrijf te staan. Als de hoofdverantwoordelijke en het gezicht van de fusie kon ze van meet af aan rekenen op felle kritiek van de tegenstanders van de fusie, maar dus ook op een mooie beloningen wanneer de resultaten naar wens zijn.
 
Toch brengt haar dat nog lang niet in de bekende Forbes-lijst van de rijkste mensen ter wereld. Daarin figureren opvallend weinig vrouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.