Hardwareprobleem verstoort Passport

Microsofts Passport-dienst heeft gisteren storing ondervonden van een serverprobleem. De online authentificatie- en identificatiedienst weigerde enkele gebruikers.

De storing heeft ongeveer drie uur geduurd. "Sommige gebruikers hadden tijdelijk moeite om toegang te krijgen tot hun Passport-account", verklaren Amerikaanse woordvoerders van de Windows-leverancier. "Het was een netwerkprobleem dat slechts een klein deel van de accounts verstoorde."
De storing zat in de netwerkinfrastructuur die de servers van de online-dienst met elkaar verbinden. Microsoft-woordvoerders benadrukken dat er geen problemen waren met de besturingssystemen of applicaties op die machines.
In mei was er ook al een Passport-storing. Die keer betrof het Microsofts e-maildienst Hotmail die voor aanmelding vertrouwt op Passport. In totaal telt de softwareproducent 200 miljoen Passport-gebruikers, dit omvat Hotmail, website MSN en chatsoftware Messenger. Microsoft wil zijn authentificatiedienst op termijn bevorderen tot universele aanmelding, ook voor websites en online-diensten van derden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Da's weer typisch Microsoft. Tegen beter weten in blijven ze dan ook nog hopen dat bedrijven hun kritische informatie aan hen toevertrouwen. Ik denk dat onzew bedrijfsinfo nog veiliger is bij een junk achter CS :)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-03T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.