Brainbench: it-lonen stijgen dit jaar

Brainbench verwacht dit jaar een stijging van de lonen in de it-sector. De salariskloof tussen vrouwelijke en mannelijke informatici werd vorig jaar groter.

Brainbench, aanbieder van online toetsen en certificaten van vaardigheden, concludeert in een recente studie dat it-specialisten dit jaar een loonstijging mogen verwachten. Tweederde van de zesduizend ondervraagde informatici kreeg vorig jaar een loonstijging van minder dan 3 procent. In 2001 kreeg 52 procent van de it-specialisten zo'n beperkte loonstijging.
 
De vooruitzichten voor it'ers worden dus geleidelijk beter, want dit jaar verwacht 42 procent van de respondenten een loonstijging tot 3 procent, terwijl 30 procent zelfs verwacht dat hun loon met 3 tot 5 procent omhoog gaat.
De studie van Brainbench toont ook aan dat de salariskloof tussen mannelijke en vrouwelijke informatici in 2002 groter werd. In 2001 groeiden de lonen van beide sexen juist naar elkaar toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.