Arbitragecommissie stelt Buhrmann in het gelijk

Buhrmann verwacht 79 miljoen euro te krijgen van het Franse Ipfo Bail, nadat een arbitragecommissie het handelshuis in het gelijk heeft gesteld inzake de aanklacht over de mislukte overname van computerdistributeur Agena.

Van die 79 miljoen denkt Buhrmann na aftrek van gemaakte kosten en belastingen nog 58 miljoen euro over te houden, aldus het persbericht. De handelaar in kantoorartikelen diende in 1994 een aanklacht in tegen Ipfo Bail (toen nog Locafrance genaamd) omdat het resultaat van de overname van computerdistributeur Agena S.A. in 1991 zwaar tegen bleek te vallen.
 
VolgensFem de Dag was Agena begin jaren negentig marktleider in de distributie van pc's in Frankrijk. Na de overname bleek de distributeur echter diep in het rood te staan. Vervolgens diende Buhrmann reeds in 1994 twee claims in bij een arbitragecommissie, omdat de bij de overname gemaakte afspraken over omzetgaranties geschonden waren.
 
Nu, bijna tien jaar later, hebben de arbiters Buhrmann in het gelijk gesteld. Ipfo Bail kan nog in hoger beroep gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-21T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.