Merendeel bedrijven wil een portaalsite

Uit een recent marktonderzoek blijkt dat 8 op de 10 bedrijven een bedrijfsportaal hebben of van plan zijn om er dit jaar een uit te bouwen. De leider van de portaalsoftware-markt is Oracle.

Marktonderzoeker Jupiter Research vroeg in de Verenigde Staten ondernemingen van verschillende omvang en uit uiteenlopende sectoren naar hun interesse in portaalsoftware. Meer dan 80 procent van de ondervraagde bedrijven blijkt nu al over een bedrijfsportaal te beschikken, of er dit jaar een te willen uitbouwen.
 
Vooral portaalsites voor de eigen werknemers blijken aan te slaan, aangezien 64 procent van de onderzochte bedrijven al zo'n portaal gebruiken. Portaalsites voor de klanten worden gebruikt door 49 procent van de bedrijven uit het onderzoek, terwijl 29 procent zijn channel partners onthaalt in een portaal, en 25 procent een portaal heeft voor zijn leveranciers.
 
Portaalsites worden al jaren aangeprezen als het nieuwe bureaublad voor bedrijven, maar het heeft wel even geduurd voor ze ook in gebruik werden genomen. De portaalsoftware-markt moet ook nu nog zijn definitieve vorm aannemen, zo blijkt ook uit de sterke fragmentatie van de markt. Volgens Jupiter Research prijkt Oracle momenteel aan de top met een marktaandeel van 26 procent, gevolgd door Peoplesoft met 19 procent, SAP met 17 procent en IBM met 15 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.