Microsoft kiest ook voor Mips-chips

Microsoft wil zijn ingebedde besturingssysteem toch niet te veel koppelen aan één processorplatform. Windows CE, herdoopt tot Pocket PC, draait nu voornamelijk op Arm-chips, maar komt ook op Mips-processoren beschikbaar.

De Windows-leverancier wil voor zijn ingebedde besturingssysteem nog niet op één paard wedden. Het concern heeft nu een alliantie opgezet voor en met fabrikanten van Mips-apparatuur. Deze 'Mips Alliance for Windows CE' telt onder de eerste leden Broadcom, NEC Electronics, Texas Instruments, Toshiba, Ati Technologies en AMD. Laatstgenoemde kocht in februari vorig jaar Alchemy Solutions, ontwikkelaar van ingebedde chips op basis van Mips.
 
Doel van de alliantie is het ondersteunen van verschillende Mips-processoren door de nieuwe .Net-versie van Windows CE. Daarnaast wil Microsoft meer hardwarefabrikanten aantrekken die hun Mips-hardware optimaliseren voor CE.Net.
Vorig jaar heeft het bedrijf zich vooral geconcentreerd op Arm-processoren. Daaronder bevindt zich Intels verbeterde Strongarm-ontwerp Xscale, dat door veel computerproducenten wordt gebruikt voor hun handcomputers. Microsoft organiseerde vorig jaar op zijn campus een eerste conferentie, 'Executive Summit with Arm'. Vorige week hield het een soortgelijke bijeenkomst, 'Mips and Microsoft Summit'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-17T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.