Veritas stopt directe verkoop nas-software

Veritas stopt de directe verkoop van zijn nas-software aan eindgebruikers. Het bedrijf ontkent berichten dat het zich terugtrekt uit de nas-markt.

"Onze klanten willen liever plug&play-oplossingen, dus leveren wij voortaan via hardwarepartners", zegt vice-president marketing Emea Chris Boorman. In de Verenigde Staten gaat het gerucht dat de nas-verkooptak (network attached storage) grotendeels wordt ontmanteld. Veritas ontkent dit. Boorman legt uit dat het bedrijf op basis van klantenreacties heeft besloten de directe verkoop om te zetten in indirecte levering. "Klanten vonden het te moeilijk om de Servpoint nas-software zelf te installeren en te configureren. Ze willenplug and play-oplossingen."
 
Hij ontkent dat de verkoop tegenviel. "We hebben de software wel verkocht, maar klanten vonden het te moeilijk. We garanderen nog zeker twee jaar ondersteuning. Als klanten dan verlenging willen, kan dat." Veritas zal dan echter ook zijn hardwarepartners noemen als mogelijkheid. De huidige Servpoint-gebruikers zijn volgens Boorman niet alleen Amerikanen, maar ook Europeanen.
 
"We veranderen nu onzego-to-market strategie. Voortaan verkopen we alleen via oem-partners dieplug-and-play hardware kunnen leveren. Onze partner Maxsan deed dit al." Boorman noemt geen andere oem's en zegt niet met hoeveel partners er momenteel gesprekken zijn. Hij vertelt wel dat de levering van de nas-software via oem's onder het bestaande 'Powered by Veritas'-programma valt. Onder meer Cisco is daar lid van.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 21 februari 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-17T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.