Nokia verstevigt positie met allianties

De Finse producent van mobiele telefoons en netwerken Nokia heeft overeenkomsten gesloten met IBM, Oracle en Sun om toegang tot de bedrijfsmarkt zeker te stellen.

Dat de toekomst van de mobiele telefoon om toegang tot bedrijfsgegevens draait, blijkt uit deze overeenomsten die Nokia aankondigde op het 3gsm congres dat deze week in Cannes plaatsvindt. Nauwe samenwerking met de drie technologiebedrijven moet Nokia meer mogelijkheden geven om bedrijfsinformatie van backend-systemen op het mobieltje te krijgen. De allianties zijn keihard nodig om in de toekomst schaalbare en bedrijfszekere oplossingen te kunnen bieden.
 
Nokia's stap is nodig, omdat Microsoft als zijn gewicht in de schaal legt om ook op de mobiele telefoon een belangrijke speler te worden. Microsoft heeft zelf al een scala aan bedrijfssystemen ontwikkeld en bereidt in zijn besturingssysteem Smartphone de komst van bedrijfsgegevens op mobiele telefoons optimaal voor. Nokia heeft Oracle, Sun en IBM nodig om in de toekomst een zelfde antwoord te kunnen hebben.
 
De overeenkomst met databasespecialist Oracle is bedoeld om diens systemen ook op het mobieltje te laten draaien. De overeenkomst met IBM is gericht op het gebruik van diens webdienstenplatform Websphere voor het beheren van Nokia telefoons. De tweede afspraak met Sun gaat over een contentserver die beide bedrijven op de markt willen brengen. Deze is speciaal afgestemd op telecombedrijven die content voor mobieltjes willen publiceren en beheren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-20T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.