Mac-software Connectix ook naar Microsoft

Microsoft krijgt naast Virtual Server van Connectix ook diens Macintosh-software voor Windows-emulatie in handen. De Windows-leverancier zegt dat product, Virtual PC for Mac, te blijven ontwikkelen en verkopen.

Virtual PC for Mac maakt het mogelijk Windows te draaien bovenop Apple's besturingssysteem. Microsoft zet dit product voort om gebruikers toegang te geven tot applicaties die alleen verkrijgbaar zijn op pc's. Virtual PC voor de Mac heeft ruim een miljoen gebruikers en is goed voor het merendeel van Connectix' inkomsten.
 
Apple is ingenomen met Microsofts belofte tot voortzetting. "De koop van Virtual PC is een duidelijk voorbeeld van Microsofts toewijding aan het Mac-platform", verklaart vice-president Ron Okamoto, wereldwijd verantwoordelijk voor ontwikkelaarsrelaties.
 
Samen met Virtual PC koopt Microsoft ook de virtualisatiesoftware voor Windows-servers. Deze twee producten gaan evenals enkele werknemers nu naar de softwarereus. Connectix telt ongeveerd honderd werknemers. Het is nog onbekend hoe het restant verder gaat. De twee bedrijven waren al enkele maanden in onderhandeling.
 
Kurt Schmucker, vice-president Mac-producten bij Connectix, zegt dat het bedrijf zich de komende zes maanden richt op de overdracht van de verkochte virtualisatieproducten. De toekomst daarna is onduidelijk, aldus de topman die ook overgaat naar Microsoft. Hij laat weten dat Connectix de andere producten, zoals Ramdoubler, blijft verkopen en ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.