Macworld begint met hooggespannen verwachtingen

De Macworld-expositie in San Francisco begint vandaag temidden van hooggespannen verwachtingen. Zoals altijd doen vele geruchten over Macintosh-producent Apple de ronde.

Dit betreft onder meer de verwachte nieuwe opwaarderingspolitiek voor consumentensoftware iPhoto, iMovie en iDVD. Die pakketten worden, samen met drie andere i-pakketten, meegeleverd met Apple's besturingssysteem Mac OS X. De opwaarderingen voor de applicaties waren tot op heden gratis verkrijgbaar.
Afgelopen zomer kondigde Apple op de Macworld-beurs in New York aan geld te rekenen voor zijn online-diensten .Mac, waaronder e-mail. Daarnaast was de 10.2-opwaardering, genaamd Jaguar, voor Mac OS X ook niet gratis. Analisten verwachten dan ook dat de overige drie i-applicaties van Apple binnenkort ook in opwaarderingsbundels te koop worden aangeboden.
Daarnaast leeft de verwachting dat Apple vanaf juni de productie van zijn iMac-model met 17 inch lcd-scherm zal staken (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i0203rry.htm). Dit komt voort uit de tegenvallende verkoop (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i2602zju.htm) en de mogelijke lancering van nieuwe iMac-modellen op Macworld deze week. Ondertussen zou Apple overschakelen naar een nieuwe assembleerder in Taiwan voor zijn computers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-06T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.