IBM deelt gevoelige klap uit aan EDS

IBM heeft een overeenkomst gesloten met de autofabrikant Ford Motor voor het verlenen van it-services en softwarelicenties.

Daarmee komt er een barst in de reputatie van EDS als grootste dienstverlener aan de Amerikaanse automobielindustrie. Ford neemt tussen de vierduizend en 5500 licenties op IBM's ontwikkelsoftware. Voorheen maakte de autofabrikant gebruik van software van Sdrc, een bedrijf dat was opgekocht door EDS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Beste Redactie,
De cijfers die u in dit artikelnoemt zijn getallen die niet gestoeld zijn op de werkelijkheid.Deze zijn ook niet te vinden in de officieele persbericten van zowel IBM-Dassault als Ford zelf.Hierbij stuur ik u een bericht van de Ford Motor Compay zelf:
Afgelopen donderdag 6 februari karakteriseerde Ford Motor Co. de berichten als zou IBM-Dassault EDS binnen de productontwikkeling vervangen hebben zeer vertekenend.
In datzelfde bericht zegt Ford dat de software van IBM-Dassault op dit moment als pilot project binnen een "multi-cad" strategy loopt.
Op langere termijn wordt binnen het lopende Ford-EDS contract de EDS software van I-deas naar de Unigraphics NX CAD software geupgrade en verder uitgebreid met de Teamcenter applicaties, die oplossingen bieden op het gebied van digitale productie en visualisatie.
Het persbericht van EDS kunt u vinden:
http://www.plmsolutions.nl/index.asp?page=prs&item=24
Hoogachtend,
Frans Adamowicz
Marketing Manager
PLM Solutions

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.