XDocs van Microsoft heten officieel 'Infopath'

De officiële naam van XDocs wordt 'Infopath'. Die nieuwe xml-document technologie van Microsoft maakt deel uit van Office 11, dat dit jaar wordt gelanceerd.

Xdocs, nu dus Infopath genaamd, is software voor de aanmaak van elektronische, op xml gebaseerde documenten (extensible markup language) door eindgebruikers. Microsoft onthulde de geplande technologie vorig jaar als toekomstige toevoeging aan de Office 11-toepassingen. Dankzij xml kunnen de in Infopath gecreëerde documenten gegevens uitwisselen met andere documenten en met bedrijfstoepassingen uit de back-end.
 
Niet alleen Infopath maar heel Office 11 zal trouwens steunen op de flexibele standaardtaal xml, die verschillende systemen en toepassingen met elkaar doet praten. Xml wordt dan ook beschouwd als de lingua franca van web services, en dan kan Microsoft natuurlijk niet achterblijven.
 
Microsoft stelt dat Infopath onder meer zal worden gebruikt door de medische sector, voor de elektronische uitwisseling van patiëntgegevens. De medische sector ontwikkelde daarvoor zelf de 'Clinical Document Architecture' (CDA). De medische sector is daarmee, net als de financiële sector bijvoorbeeld, een van de verticale markten die specifieke xml schema's ontwikkelden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.