Fraude bij telecombedrijf Qwest uitgebreider

Uit een intern onderzoek naar de boeken over 2002 en 2001 blijkt dat de fraude bij het Amerikaanse telecombedrijf Qwest uitkomt op 2,2 miljard dollar. Vorig jaar lag dit cijfer nog op 1,4 miljard dollar.

De voormalige moeder van de vorig jaar bankroet verklaarde Europese carrier KPN Qwest heeft ook een onderzoek van de Amerikaanse beurswaakhond SEC aan zijn broek. De omzet over 2001 is bijgesteld met 1,3 miljard dollar. De inkomsten uit 2000 gingen met 889 miljoen dollar omlaag.
 
Qwest geeft zelf in een verklaring aan dat het bedrijf soms 'te vroeg inkomsten als omzet typeerde'. Ook geeft het bedrijf toe dat er 'fouten in de facturen zijn geslopen die Qwest nu als minder gelukkig bestempeld'. Qwest is één van de telecombedrijven dat op de vingers is getikt, omdat het zijn omzet oppompte door ruilhandel van capaciteit met collegabedrijven. Door de inkomsten uit deze overeenkomsten in één keer in de boeken weg te schrijven en de kosten over een lange periode uit te smeren pompten Qwest en andere telecombedrijven hun omzet op om hun doelen te kunnen halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.